"Partiumi-kutatások" konferencia

A Partiumi Kutatóintézet (Partiumi Keresztény Egyetem, Nagyvárad), a csengeri O’sváth Gyűjtemény és az Érintő Egyesület multidiszciplináris konferenciát és kutatói munkaülést hirdet „Partiumi kutatások” címmel.

A konferencia célja egy olyan esemény megszervezése, ahol lehetőség nyílik a különböző intézményekben dolgozó, a Partiumot (vagy annak bármely alkotórészét) tanulmányozó kutató/kutatócsoport/program bemutatkozására, a szakmai kapcsolatok és együttműködések kialakítására és elmélyítésére. A konferencia első részében kapnak teret a bemutatkozó előadások (a kutatók, programok, eddigi megvalósítások bemutatása), a második részben pedig a lehetséges kutatási együttműködések kérdéskörével foglalkozó workshopra kerül sor. A tudományos programot ebéd és a helytörténeti séta (Csenger) egészíti ki.

A konferencia időpontja: 2016. november 4.
A konferencia helyszíne: O’sváth Gyűjtemény, Csenger.

A jelentkezés és részvétel ingyenes, de regisztráció-köteles. Nagyváradról Csengerbe korlátozott számban az utazást ingyenesen biztosítjuk.

Jelentkezési határidő: 2016. október 1.

Jelentkezni a csatolt űrlap kitöltésével lehet a partiume@gmail.com címen. A jelentkezés elfogadásáról a szervezők emaiben küldenek értesítést.

További információ: ptki.partium.ro

 

Szervezőbizottság:

Szilágyi Ferenc – Partiumi Kutatóintézet

Melan Karolina – O’sváth Gyűjtemény, Csenger

Tukacsné Károlyi Margit – intézményi összekötő, Nyíregyházi Egyetem

Süli-Zakar István – intézményi összekötő, Debreceni Egyetem

Ardelean Tímea – PKE

Izsák Hajnalka - PKE

Zakota Zoltán - PKE

 

Támogató: Bethlen Gábor Alap

Jelentkezési lap:

partiumi-kutatasok.docx

érintő dtp másolatakormanytamogatas1250672partiumkicsi