Partiumi terepgyakorlaton a Hatvani István Szakkollégium hallgatói

A Debreceni Egyetem Hatvani István Szakkollégiumának hallgatói Nagyváraddal és Szent László emlékhelyeivel ismerkednek 2017. augusztus 25. és 27. között.

A terepgyakorlat keretében augusztus 25-én a Révi-szorost látogatták meg a debreceni hallgatók, Körösi Zoltán szakkollégiumi titkár és szaktanár vezetésével.

26-án délelőtt Dr. Szilágyi Ferenc a Partiumi Keresztény Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karának dékánja fogadta a csoportot, majd egy kétórás szakmai program következett. Bemutatásra került a Partiumi Keresztény Egyetem, a Partiumi Területi Kutatások Intézete, illetve a hallgatók ízelítőt kaptak az intézet keretében folytatott kutatásokból. Korpos Dalma a Szent László Egyesület elnöke a Szent László Napokat és az ahhoz kapcsolódó háttérmunkát, a Szent László személyéhez kapcsolódó helyszíneket mutatta be. Végül Ardelean Tímea, a PKE nemzetközi kapcsolatokért felelő koordinátora a Makovecz-ösztöndíjra hívta fel a figyelmet, ami által a debreceni hallgatók is könnyen a részeseivé válhatnak a nagyváradi magyar közösségnek és diákéletnek.

A szakmai program végén Körösi Zoltán felvetette az állandó együttműködés szükségességét a debreceni szakkollégium és a nagyváradi kutatóintézet között. A szombati program vár és városnézéssel folytatódott.

A csoport nagyváradi tartózkodását az Érmelléki Gazdák Egyesülete és a Bethlen Gábor Alap támogatja.

Dsc 8637Dsc 8632Dsc 8635Dsc 8640Dsc 8665Dsc 8666Dcim 4291Dcim 4297Dcim 4409