Staféta - Bemutatkozás

Bemutatkozás helyett… átadjuk a stafétát!

 

Hogy miért?

Van rá legalább öt nyomós okunk!

Íme:

  1. Intézményünket Partiumi Keresztény Egyetemnek hívják. Mi vagyunk a Partium magyar egyeteme. Nálunk végez a régió magyar értelmiségének nagy része. Mindenki diákként érkezik hozzánk, és szakemberekként távozik tőlünk. Ezért vagyunk!
  2. A Partiumi Kutatóintézet a régió kutatásáért jött létre. Jelenleg mintegy harminc taggal működik. A kutatás mellett fontos feladata a tehetséggondozás. A diákjaink között vannak kiemelkedő tehetségűek/tudásúak, ambiciózusak, közösségi felelősséget érzők. Ők lehetnek a jövő Partium-kutatói.
  3. Az Partiumi Keresztény Egyetem és a Partiumi Kutatóintézet az oktatáson/kutatáson túl törekszik lehetőséget biztosítani a gyakorlati tudás elsajátítására, tapasztalatgyűjtésre. A tanulás és a kutatói tevékenység között is széles ajtót nyitunk. Ezt is ki lehet próbálni..
  4. Jelen publikációs kötet is bizonyítja, hogy milyen munkára képes egy elkötelezett egyetemi hallgató. Természetesen a koordinátorok, témavezetők hozzájárulása is nélkülözhetetlen összetevő. Íme, a bizonyíték: ezek a fiatal szakemberek máris értéket teremtettek!
  5. A kötet a PKE Modern Nyelvek Tanszék és a Partiumi Kutatóintézet közösen első alkalommal meghirdetett pályázatának az eredménye. A könyvre rátekintve is látszik, hogy mekkora érdeklődés mutatkozik a hallgatók részéről ilyen kezdeményezésekre. Az érdeklődés mondhatni túlmutat a régió határain. A kísérletünk sikerült. Folytatása következik..

 

Nagyvárad, 2016.06.14.                                                                            dr. Szilágyi Ferenc

                                                                                                            igazgató, Partiumi Kutatóintézet