Jelentkezés a 2. Partium Konferenciára. Partiumi Magyar Tudomány Napja 2017

A PTKI, a Sapientia Varadiensis Alapítvány és az O’sváth Gyűjtemény szervezésében 2017. november 10-én kerül sor 2. Partium Konferenciára, valamint a Magyar Tudomány Ünnepének nagyváradi rendezvényére a Partiumi Keresztény Egyetemen.

Intézményépítés és nemzeti összetartozás a Kárpát-medencei magyar tudományos kutatásban a fő témája az idén másodízben megszervezett Partium konferenciának.

Időpont: 2017. november 10, péntek 10.00 óra

Helyszín: Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) új épülete. Nagyvárad, Sulyok István utca 14–16.

2017. november 10.-én, második alkalommal kerül megrendezésre a Partium-régió multidiszciplináris konferenciája. Az idei rendezvény a Partiumi Magyar Tudomány Napja nevet viseli és részét képezi a Magyar Tudományos Akadémia Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatnak. A konferencia szervezői: Partiumi Kutatóintézet (Partiumi Keresztény Egyetem, Nagyvárad), a Sapientia Varadiensis Alapítvány, a csengeri O’sváth Gyűjtemény és Kutatóhely, valamint az Érintő Egyesület.

A konferencia célja olyan esemény megszervezése, ahol lehetőség nyílik a különböző intézményekben tevékenykedő, a Partiumot (vagy annak bármely alkotórészét) tanulmányozó kutató/kutatócsoport/program bemutatkozására, a szakmai kapcsolatok és együttműködések kialakítására és elmélyítésére.

A plenáris előadások meghívott előadói: Morvai Tünde (MTA MTK EB), Páles Zsolt és Pusztai Gábor (MTA-DAB), Sipos Gábor (Erdélyi Múzeum Egyesület) és a Kolozsvári Akadémia Bizottság (KAB) képviselője.

A részvétel ingyenes, de regisztráció-köteles.

jelentkezes-partiumi-kutatasok-2017.docx

Jelentkezési határidő: 2017. október 27.

Jelentkezni a csatolt űrlap kitöltésével lehet a partiume@gmail.com címen. A jelentkezés elfogadásáról a szervezők e-maiben küldenek értesítést.

További információ: ptki.partium.ro

Szervezőbizottság:

Fleisz János – Sapientia Varadiensis, Nagyvárad

Debrenti Edit – Partiumi Kutatóintézet, Nagyvárad

Szilágyi Ferenc – Partiumi Kutatóintézet, Nagyvárad

Melan Karolina – O’sváth Gyűjtemény, Csenger

Szilágyi-Varga Zsuzsa - PKE

Ardelean Tímea - PKE

Izsák Hajnalka – PKE

Zakota Zoltán – PKE

Támogató: Érintő Egyesület, Bethlen Gábor Alap

Keretlogoérintő dtp másolatakormanytamogataslogo 1 mtuptkiPartium map piciri